“Er du skingrende vanvittig?”

Lufttemperatur: 9 grader
Vandtemperatur: 11,6 grader

“Er du skingrende vanvittig?”

Sådan sagde en mand, jeg mødte på stranden for nyligt, inden jeg var på vej i vandet en dag, hvor vinden bed i kinderne, og de fleste mennesker var pakket ind i store jakker og halstørklæder.

Skingrende vanvittig? Hmm… Ikke så vidt, jeg ved. Altså… vi er vel alle lidt skøre til tider, men skingrende vanvittig… Det er alligevel at stramme den, skulle jeg mene.

Herren hentydede naturligvis til, at han synes, det var det gale vanvid at vinterbade. Også under dagens badetur stod der et par tilskuere hovedrystende et par meter fra vandkanten og betragtede, hvad de tilsyneladende mente, var ren galskab.

Jeg har forsøgt at forklare “ikke-vinterbadere”, hvad det er, jeg synes, der er så fantastisk ved vinterbadning. Det er bare ikke altid, de forstår det. Og med hånden på hjertet – hvis der var nogen, der havde forsøgt at “missionere” det samme overfor mig for et par år siden, så havde jeg garanteret også tænkt i mit stille sind, at de måtte være skøre.

Vinterbadning er måske nok ikke for alle. Og man skal nok have prøvet det, før man ved, hvad man vælger til eller fra. Når det så er sagt, kan jeg godt leve med, at der er nogen, der tænker, jeg må være skingrende vanvittig. 🙂

Hvilke reaktioner møder I derude?

Nå, men dagens tur i vandet var fantastisk i solskin og med det smukkeste udsyn over det sydfynske Øhav. Vandet bliver hurtigt koldt nu, synes jeg.

/Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *