Flere unge vil opleve det kolde gys

Mange tror måske, at det kun er den lidt ældre generation, som interesserer sig for vinterbadning. En rundringning til en række klubber viser dog, at flere unge end tidligere hopper ned i det iskolde vand og prøver sig af som vinterbadere.

Vinterbadning er ikke længere kun forbeholdt den ældre generation. En rundringning foretaget blandt 10 vinterbadeklubber i Danmark viser nemlig, at de yngre generationer nu også kaster sig ud i det vinterkolde hav.

Hos Det Kolde Gys på Amager kender man til tendensen.

“De nye medlemmer er yngre, end de plejer. Det er helt sikkert. Vi kan se, at der er en yngre gruppe under 40 år, som melder sig ind. Tidligere var de nye vinterbadere typisk over 40 år og havde fået børn,” siger formand for Det Kolde Gys, Anders Hjorth.

En anden udvikling

Også hos Vikingeklubben Isbjørnen i Ålborg, De Dragør Vandhunde og Løgstør Vinterbadere oplever man en stigende interesse fra den yngre generation.

“Altså, vi er jo flere pensionister i klubben, men det har mest været den yngre generation, som nu er stødt til. Så det er en lidt anden udvikling, end vi tidligere har set,” siger kasserer i Løgstør Vinterbadere, Britta Welling.

Rundringningen viser dog også, at tendensen er mest klar i de større byer, og at det ikke er alle klubber, som oplever en stigende tilgang af yngre medlemmer.

“Jeg vil sige, at de nye medlemmer nok er fra 40 år og opefter. Det er lidt mere modne mennesker, der starter hos os,” siger medlemsregistrator hos Holbæk Vinterbaderforening, Ib Bobjerg Nielsen.

Læs artiklen om to unge vinterbadere: “Vinterbadning er ikke bare en trend.”

Læs artiklen: “Vinterbadning hitter hos danskerne”

Læs artiklen: “Idrætsanalytiker: “Vinterbadning er et opgør med materialismen.”

Comments are closed.