Hold så op, hoste!

Foto: sxc.hu

En skrydende sæl, en værtshusgæst, der for længst burde være gået hjem, eller et forkølet damplokomotiv.  Jeg ved ikke, hvad jeg lyder mest som.

Jeg er garanteret ikke alene om det, men siden slutningen af november har jeg døjet med forkølelse og en hoste, der ikke sådan lige har tænkt sig at give op. Jeg har derfor i over en måned måttet undvære mit kolde gys. Jeg vil simpelthen ikke risikere, at hosten ser det som en mulighed for at bide sig endnu bedre fast. Derfor har der også været lidt stille her på bloggen.

Jeg har dog overvejet, at når nu det er så længe siden, jeg har været i, om det kommer til at betyde, at jeg får svært ved at vænne mig til temperaturen, når jeg endelig er frisk nok til at hoppe i igen? Ingen tvivl om, at temperaturen er faldet en del, siden jeg sidst har været i.

Hvad mener I? Bader I hver dag for at kunne følge temperaturudviklingen, eller er det uden betydning, at man lige springer en måneds tid over?

Glædelige julehilsner til jer alle.

/Maria

7 comments for “Hold så op, hoste!

 1. Ann
  27. december 2012 at 14:00

  Jeg tror ikke, at det gør så meget at ’springe over’, hvis man har et almindeligt godt helbred! Selv bader jeg mest i weekender, fordi det er for mørkt både morgen og aften …når jobbet er afsluttet. Og så har jeg ladet mig fortælle, at kroppen ikke differentierer temperaturer under 5° …så hvis du nåede langt nok ned i temperaturen inden du stoppede, vil du hurtigt vænne dig til det gode, kolde gys!
  Hvis jeg føler mig syg …ondt i halsen, influenza i kroppen, gør jeg rigtig meget ud af at få badet hver dag. Det ‘booster’ de hvide blodlegemer

 2. Ann
  27. december 2012 at 14:01

  … Og styrker dermed immun forsvaret. Den er den absolut bedste kur – for mig!

 3. Vinterbadere.dk
  27. december 2012 at 14:05

  Hej Ann
  Tak for dine inputs vedrørende influenza, forkølelse og vinterbadning. Uden jeg har vildt meget forstand på det, så mener jeg at have hørt, at vinterbadningen på kort sigt svækker immunforsvaret, for at det derefter vender styrket tilbage. Hvorvidt det betyder, at man helst skal holde sig ovenvande, når man ikke er på toppen, det er jo så nok min tolkning 🙂 Ser lige, om jeg kan finde kilden….

  Mvh Maria

 4. susanne Heinen
  27. december 2012 at 14:38

  Kære Maria….jeg rejser nogle gange 4 uger om vinteren til varmere himmelstrøg, og når jeg kommer hjem fortsætter jeg med min vinterbadning og glæder mig hver gang over at det lykkes, så mit motto er ‘en gang vinterbader – altid vinterbader’. Pt er jeg også ramt af forkølelse og feber, og så bader jeg selvfølgelig ikke.

  God bedring /susanne

 5. Vinterbadere.dk
  27. december 2012 at 17:26

  Hej igen Ann

  Her er kilden, jeg henviste til tidligere. Det er ovenikøbet vores eget interview med Dr. Med. Bo Belhage. Se/lyt med her: http://vinterbadere.dk/vinterbadning-fup-eller-fakta/

  Mvh Maria

 6. Vinterbadere.dk
  27. december 2012 at 17:32

  Kære Susanne

  Tak for din tilbagemelding – og så vil jeg tage dit motto til mig. Mon ikke jeg også nok skal komme i gang igen 🙂
  Lyder forresten ikke dårligt med fire uger til varmere himmelstrøg 🙂

  God bedring til dig også.

  Mvh Maria

 7. Tove
  29. april 2013 at 23:50

  Hej Maria, håber forkølelsen har lagt sig.
  Jeg startede med at bade i sommers, men blev så indhentet af lungebetændelse d. 25 oct. Har så været forkølet on/of hele vinteren, men min læge siger, at jeg kun har badeforbud når der er tale om lungebetændelse. (Lider af KOL)
  Jeg startede igen d. 5. april og da var isen ikke tykkere end jeg kunne knuse den med hænderne, men en vildt skøn fornemmelse igen at komme i det kolde vand.
  http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/hvordan-pavirker-vinterbadning-kroppen
  her siger Bo Belhage, at det tyder på at kroppen kan genkende vinterbadning i op til et halvt år.
  Mvh Tove

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *