Mit første isbad

Lufttemperatur: Cirka minus 2 grader
Vandtemperatur: Cirka minus 0,8 grader

I dag prøvede jeg for første gang at vinterbade i is. Det skete, da jeg var på besøg hos badelauget Vintergæs i Vordingborg. (Læs artiklen: “Galleri: Se de seje vintergæs i ishavet”.)

Det var en lidt kold affære. Ikke på grund af vandet, men på grund af vinden der strøg fra Storstrømmen og ind mod Ore Strand. Vandet var dog ret “varmt”, hvis man kan sige det på den måde. (Selvom mit ansigtsudtryk på billedet tyder på noget andet :-) )

Og det var en meget speciel følelse – faktisk en rigtigt fed følelse at gå ned ad stigen for så at dyppe sig i isvandet – på den måde at være omsluttet af is. Derudover var omgivelserne simpelthen fantastiske. Storstrømmen var dækket af is. Et flot syn.

Jeg lærte dog også noget af i dag: Husk altid badekåbe og ordentlige badesko. Det redder dig, især hvis man har langt at gå fra omklædningen og ned til vandet. Og sørg altid for hurtigt at få pakket fødderne ind efter badeturen!

Alt i alt en skøn badetur! Glæder mig til næste isbad.

/Maj

Comments are closed.