Peter Tandrup: “Bidt af det sociale”

For Peter Tandrup, der har vinterbadet i Søens Folk i et år, er det næsten blevet en nødvendighed at kaste sig ned i det kolde vand.

“Jeg begyndte med at vinterbade, fordi jeg blev lokket med af de andre fra mit bofællesskab, Ottrupgård. Ellers var jeg aldrig begyndt på det. Det tror jeg ikke.”

Peter Tandrup drypper stadig af søvand og har endnu ikke klædt om efter dagens badning i St. Økssø, hvor han har været i vandet sammen med de andre medlemmer af vinterbadeklubben “Søens Folk”.

Det har han nu gjort i et år, og han er blevet rigtigt bidt af det. Blandt andet på grund af det sociale samvær i foreningen.

“Det betyder jo noget. Jeg er ret ny i foreningen, men man lærer lige så stille folk at kende. Derudover er vi næsten 20 bare fra Ottrupgård, som vinterbader herude. Det er næsten et must for os at tage herud,” siger Peter Tandrup.

Giver en indre ro
Udover det sociale samvær har også den meditative naturoplevelse, som vinterbadningen giver ham, en rigtig stor betydning for Peter Tandrup. Han har tidligere boet i Island og redet heste gennem flere hundrede kilometer af koldt vand. For ham giver vinterbadningen den samme følelse i kroppen.

“At være herude en lørdag morgen klokken syv, hvor der er bomsstille og næsten mørkt. Det er rigtigt hyggeligt. Det er det samme som at være i Island. Det giver en indre ro. Man slapper af, og så er man klar til dagen,” afslutter Peter Tandrup.

Vinterbaderne strømmer til Rold Skov. Hvorfor? Læs om det her.

Comments are closed.