Vinterbaderne strømmer til Rold Skov

Søens Folk har oplevet en stor medlemstilgang, siden foreningen blev stiftet i 2003. I dag har foreningen 120 medlemmer, og mange af vinterbaderne kører langt for at opleve det kolde gys.

Midt inde i Rold Skov, langt fra hverdagens stress og jag, ved den idylliske og fredfyldte St. Økssø, ligger der en sauna. Her holder Søens Folk til – en forening for vinterbadere, der blev stiftet i 2003.

I begyndelsen havde foreningen blot omkring 10-12 medlemmer. Siden er medlemstallet steget voldsomt. I dag tæller foreningen 120 vinterbadere, og medlemmerne kommer helt fra Hobro, Haverslev og Aalborg for at opleve det kolde gys i St. Økssø.

– Folk vil jo gerne køre langt, fordi der er så dejligt her. De kommer, fordi skoven er så smuk. Om morgenen, når solen står op, hvor der er tåget, og søen er blank og stille. Det er som et helt puslespil, fortæller formand for Søens Folk, Solveig Lauritsen og tilføjer med et grin:

– Og så skete der også nogle voldsomme ting for klubbens popularitet, da vi fik en sauna for nogle år siden.

Her er alle ens
Hovedparten af medlemmerne i Søens Folk er i 40’erne eller 50’erne. Et af medlemmerne, Hanne Spangsege, har vinterbadet siden 2006. Hun bor i Suldrup og kører hver gang 25 kilometer for at kunne opleve det kolde gys sammen med de andre medlemmer af Søens Folk.

– Her i klubben kan man bare være sig selv. Her er alle ens. Når man smider tøjet, er man ens, uanset om man er ingeniør eller maskinarbejder, fortæller Hanne Spangsege.

Peter Tandrup begyndte at vinterbade for et år siden. Læs hans historie her.

Comments are closed.